Lahodná čistá přírodní chuť přispívá ke správnému dodržování pitného režimu dítěte.
Bylinný čaj je vyroben z pečlivě vybraných vysoce kvalitních surovin pěstovaných v ekologicky čistých oblastech.
Šípek má vysoký obsah vitamínu C.
Heřmánek působí jako antiflogistikum (k léčbě zánětů), karminativum, spasmolytikum (uvolňuje křeče) a diaforetikum (zvyšuje pocení). Pomáhá od bolesti, při hojení ran, navozuje celkové uklidnění.
Fenykl obecný má protikřečové účinky na střeva, proti nadýmání. Podporuje tvorbu mléka u matek. Má i močopudný vliv a ulehčuje odkašlávání.
Dětem od ukončeného 6.měsíce do 3 let můžeme podávat 1-2 šálky Sunárek dětského čaje denně. Čaj podávejte po lžičkách nebo z pítka. Děti od 3 let 3-4 šálky denně. Nepřekračujte doporučené dávkování. Nepřidávejte cukr.
Návod k přípravě:
1 čajový sáček vložte do pítka a zalijte 150 ml právě vroucí kojenecké vody. Nechte vyluhovat 6-10 minut a poté sáček vyjměte. Pro přípravu kvalitního nápoje použijte vždy nový sáček čaje.
Nepodávejte při přecitlivělosti na jakoukoliv složku obsaženou ve směsi.
V kojeneckém období podáváme nápoje zejména při teplotě, ztrátě chuti k jídlu a při silném pocení. Se zaváděním pevné stravy se snižuje i příjem vody, jejíž deficit je nutno doplňovat podáváním tekutin v objemu cca 200 ml/den.
Pro kojenecké a batolecí čaje jsou vybírány ovocné a bylinné komponenty, které vyhovují jak z hlediska chuti, tak i z hlediska podpůrných preventivních účinků přechodných obtíží, doprovázející toto věkové období.
Předností ovocných čajů jsou vysoké obsahy karotenů, flavonoidů, anthokyanů a nativních vitamínů, přírodních aromatických látek a pektinu. Významný je především pektin, který má detoxikační účinky, optimalizuje metabolické procesy a napomáhá k prevenci vzniku zubního kazu.
Předností bylinných čajů jednodruhových i směsných je jejich velmi dobrá schopnost utlumit žízeň a jejich složením napomáhat preventivním účinkům vzniku řady onemocnění a metabolických poruch.
Složení
Plod šípku (Rosae pseudofructus) 26%, jablečná dužnina (Mali silvestris fructus) 25%, plod fenyklu (Foeniculi fructus) 25%, květ heřmánku (Matricariae flos) 23,5%, plody jahody (Fragariae fructus) 0,5%. Suroviny na přípravu čaje pocházejí z kontrolovaného ekologického zemědělství.