Jsou vhodné jako alternativa běžným sladkostem. Není vyrobeno z GMO surovin.
Kukuřičné bonbónky s minimálním obsahem soli a oleje jsou přirozeně bezlepkové a lehce stravitelné. Jsou vhodné pro děti jako alternativa běžným sladkostem např. jako náhrada za dětské piškoty apod. Jsou vhodné také při redukčních dietách, protože jejich optimální obsah uhlohydrátů napomáhá spalování přebytečných tuků.
Příznaky celiakie:
U batolat: neprospívá na váze, zvětšené bříško, nervozita, svalová slabost, zácpa, nedostatek železa, chudokrevnost.
U školáků: nevysvětlitelná porucha růstu, ztráty naváže, opakující se nebo stále trvající bolesti břicha, průjem, zácpa, chudokrevnost z nedostatku železa, kyseliny listové, vitamínu B12, hypoplazie zubní skloviny, opakované aftozní stomatitidy, alopecie, nejasné zvýšení jaterních enzymů, izolovaný deficit IgA.
U dospělých: nevysvětlitelná ztráta na váze (u žen hlavně po porodu), nevysvětlitelné pravidelně se opakující nebo stále trvající bolesti břicha, průjem, zácpa, chudokrevnost z nedostatku železa, kyseliny listové, vitamínu B12, hypoplazie zubní skloviny, opakované aftozní stomatitidy, alopecie, nejasné zvýšení jaterních enzymů, neplodnost mužů a žen, nejasná příčina osteopenie, atropatie, únavového syndromu, vaskulitidy, mikroskopické kolitidy, dráždivého tračníku, polyneuropatie, ataxie, myopatie, epilepsie s nálezem na CT nebo NMR, izolovaný deficit Iga.
Celiakie souvisí s nesnášenlivostí lepku, což je bílkovina ve vrchní části obilných zrn. U lidí geneticky zatížených vede k nepřiměřené reakci imunitního systému. U dospělých se nemoc projevuje obvykle průjmy, v atypických formách chudokrevnosti či postižením jater. V zemi touto nemocí trpí zhruba 40.000 lidí, pro něž je jedinou možností léčby dodržovat přísnou bezlepkovou dietu.
Složení
kukuřičná krupice, cukr, rostlinný olej, škrobový sirup, regulátor kyselosti: kyselina citrónová, přírodní aroma: jablko, meruňka, jahoda, třešeň, přírodní barvivo betanin, chlorofyl, kurkuma, anato.