Hami rýžová kaše se výborně hodí jako vydatný polední či večerní příkrm, který Vašemu dítěti dodá potřebnou energii pro zdravý růst a vývoj a na němž si navíc i pochutná. Lahodná chuť kaše, kterou mají děti, ale i rodiče tak rádi, vzniká spojením ovocné chutě a vůně s jemnou chutí rýže. Všechny kaše Hami jsou vyrobeny z prvotřídních, přísně kontrolovaných surovin, bez použití konzervačních látek, umělých barviv a aromat. Receptury kaší odpovídají požadavkům České pediatrické společnosti.
Receptura:
Potravina pro obilnou výživu, určená pro kojence a děti.
Obsahuje vitamíny a minerální látky.
Odpovídá požadavkům České pediatrické společnosti.
Neobsahuje konzervační látky, umělá barviva ani aromata.
Výborně se rozpouští.
Přidá se jen mléko - cca 150 ml
Neobsahuje lepek.
Baleno v ochranné atmosféře.
Obsah sodíku < 150 mg/100 g.
Tip pro vás
Nemléčná rýžová kaše je vhodná i pro děti alergické na lepek. Pokud se kaše připraví s hypoalergenním mlékem (např. Hami HA), může se podávat též dětem s alergií na kravské mléko.
Od ukončeného 4. měsíce
Průměrné složení ve 100 g prášku:
Energetická hodnota 1590 kJ/379 kcal
Bílkoviny (rostlinné) 7,5 g
Tuky 1,0 g
Sacharidy 85,0 g
Minerální látky 0,6 g
Vitamíny:
B1 0,75 mg
Složení:
Rýžová mouka (99,9 %), vitamín B1.
Hmotnost obsahu:
200 g (Cca 6-7 porcí)
Náš tip
Kaše se zeleninou
Do vody vhodné pro kojence připravíme 1 porci rýžové kaše Hami (dle návodu). Uvaříme a rozmixujeme zeleninu, např. mrkev, brambor, hrášek, a vzniklou směs zamícháme do připravené rýžové kaše. Nakonec vmícháme 1 lžičky olivového oleje.
Návod na přípravu jedné porce:
1. Na talíř nebo do misky vlijte 150 ml kojeneckého mléka, které obvykle podáváte svému dítěti (např. Hami), a nechte zchladnout na 50-60 oC.
2. Za stálého míchání (šlehání vidličkou) přidejte postupně 2,5 polévkové lžíce (30 g) kaše Hami. Hustotu kaše můžete dle potřeby upravit přidáním mléka či prášku.
3. Důkladně promíchejte a nechte chvíli ustát. Kaši podávejte dětem malou plastovou lžičkou nebo z kojenecké láhve. Pro podávání z láhve připravte kaši řidší.
4. Kaši připravujte a podávejte vždy čerstvou.