Hami mléčná rýžová kaše se výborně hodí jako vydatný polední či večerní příkrm, který Vašemu dítěti dodá potřebnou energii pro zdravý růst a vývoj a na němž si navíc i pochutná. Lahodná chuť kaše, kterou mají děti, ale i rodiče tak rádi, vzniká jedinečnou kombinací ovocné chutě a vůně s jemnou příchutí plnotučného mléka a rýže. Všechny kaše Hami jsou vyrobeny z prvotřídních, přísně kontrolovaných surovin, bez použití konzervačních látek, umělých barviv a aromat. Receptury kaší odpovídají požadavkům České pediatrické společnosti.
Receptura:
Potravina pro obilnou výživu, určená pro kojence a děti. Obsahuje vitamíny a minerální látky. Odpovídá požadavkům České pediatrické společnosti. Neobsahuje konzervační látky, umělá barviva ani aromata. Výborně se rozpouští.
Neobsahuje lepek.
Baleno v ochranné atmosféře.
Od ukončeného 4. měsíce
Průměrné složení ve 100 g prášku:
Energetická 1807 kJ/429 kcal
Bílkoviny 14,3 g
- živočišné 11,8 g
- rostlinné 2,5 g
Tuky 11,4 g
Sacharidy 67,2 g
- sacharóza 18,9 g
Minerální látky
Sodík 160 mg
Fosfor 400 mg
Draslík 660 mg
Železo 1 mg
Vápník 470 mg
Hořčík 50 mg
Vitamíny
A 396 g - RE
D3 9,9 g
C 20 mg
B1 0,70 mg
B2 0,60 mg
B6 0,22 mg
Niacin 0,80 mg - NE
Složení:
Sušené plnotučné mléko (44 %), rýžová mouka (36 %), cukr, prášek ze sušených banánů (1 %), vitamín C, B1, A, D3.
Hmotnost obsahu:
250 g
Cca 8 porcí
Naš tip
Banánová kaše Hami
1 banánu
Hami mléčná rýžová kaše s banány
Do vody vhodné pro kojence připravíme dle návodu 1 porci mléčné rýžové kaše Hami s banány. Na talířku rozmačkáme do hladka 1 banánu. Banán promícháme s banánovou kaší a teplou podáváme.
Návod na přípravu jedné porce:
1. Na talíř nebo do misky vlijte 150 ml převařené pitné vody pro kojence, zchlazené na 50-60 oC.
2. Za stálého míchání (šlehání vidličkou) přidejte postupně 2,5 polévkové lžíce (30 g) kaše Hami. Hustotu kaše můžete dle potřeby upravit přidáním vody či prášku.
3. Důkladně promíchejte a nechte chvíli ustát. Kaši podávejte dětem malou plastovou lžičkou nebo z kojenecké láhve. Pro podávání z láhve připravte kaši řidší.
4. Kaši připravujte a podávejte vždy čerstvou.