Vhodné jako součást zdravé snídaně a svačiny.
Kukuřičné lupínky podáváme k snídani či svačině s mlékem, jogurtem či sojovým nápojem. Mají nevýraznou chuť lehce po kukuřici a obvykle vyžadují dochucení dle vlastní volby - rozinkami, přírodním třtinovým cukrem, medem, javorovým sirupem. Půlka zralého banánu dokáže dostatečně osladit misku kukuřičných lupínků. Energetická hodnota ve 100g je 1594 kJ/376 kcal.
Kukuřičné lupínky (Cornflakes) jsou fenomén moderní doby a především moderní snídaně. Lupínky vzniklé kombinací uvařené kukuňce, cukru a minerálů jsou dnes v mnoha zemích považovány za tradiční snídani. Jejich historie začíná už v 19. století, když skupina adventistů začala připravovat nová jídla z kukuřice kvůli jejich dietě. Jejich podoba, jak je známe dnes, souvisí s „náhodou" bratrů Kelloggových, kteří přišlí na nový způsob výroby. Jejich vynález byl patentován v roce 1896.
Složení
Kukuřice, cukr, jedlá sůl, slad. (Bílkoviny 7,3g, Sacharidy 82,4g (7,8g cukry), Tuky 1,2g, Vláknina 3g, Sodík 0,9g)